Pak uw agenda erbij, want alle data van de evenementen van Driesteden Business in 2016 zijn bekend. Pieter van de Mosselaar, uitgever Driesteden Business, heeft een aansprekend en zeer gevarieerd aanbod voor u samengesteld. Ga op stap met collega-ondernemers, leg nieuwe contacten en geniet van de culinaire verrassingen!

Het eerste evenement op de lijst is gelijk een topper in het evenementenaanbod van Driesteden Business: de Driesteden Business Open. Wie kent niet de prachtige Golfbaan Rijk van Nunspeet, een baan waar beginners en gevorderden hun hart kunnen ophalen. De kwalificatie ‘prachtig’ is beslist niet overdreven, als u op de baan even om u heen kijkt. De golfbaan ligt namelijk midden in de bossen en heeft zeer gevarieerde greens, omlijst met houtwallen, heide en waterpartijen. Golfliefhebbers zijn dan ook van harte welkom bij de Driesteden Business Open, die dit jaar plaatsvindt op maandag 27 juni.

De dag begin om 8.00 met een heerlijk ontbijt en daarna vertrekt u naar de eerste van de negen holes, waar wordt gestart in flights van drie en vier personen. Onderweg wordt u voorzien van een hapje en een drankje en rond het middaguur vindt de prijsuitreiking plaats. Let op: als u wilt deelnemen aan dit evenement, dient u in het bezit te zijn van een golfvaardigheidsbewijs of baanpermissie.

Wandeltocht met hond
Bij het volgende openluchtevenement is de uitrusting een stuk simpeler: een paar goede wandelschoenen volstaat. Wel weer bijzonder is dat u uw hond kunt meenemen! Dit anders dan anders netwerkevent van Driesteden Business betreft namelijk een wandeltocht vanuit Museumcafé De Kribbe aan de IJssel, pal bij het voetveer Gorssel-Wilp. Op donderdag 7 juli om 8.30 uur kunnen u en uw viervoeter zich daar melden voor een uitgebreide wandeling en ruim een uur lang netwerken. Onderweg krijgt u het verhaal over de geschiedenis van het oude boerenland, de Wilpse klei, te horen. Uiteraard wordt de inwendige mens na deze barre tocht door de natuur naar behoren beloond. Op het ruime terras van het Museumcafé is het heerlijk genieten van een drankje en het weidse uitzicht. Vervolgens kunt u rond 11.15 uur aanschuiven bij een uitstekend verzorgd buffet van hoofdzakelijk biologische streekproducten.

Bedrijfswagentestdag
Op 26 september is Linthorst Culinair ‘the place to be’: het is de pleisterplaats voor de 2016-editie van de Bedrijfswagentestdag, een van de meest aansprekende activiteiten van Driesteden Business. Samen met collega-ondernemers kunt u vanaf 14.45 uur verschillende bedrijfswagens testen. Zoals altijd verlenen diverse dealers uit de regio hun medewerking aan dit evenement. Met andere woorden, u kunt diverse modellen van uiteenlopende merken van binnen en buiten bekijken. En op de weg grondig het rijcomfort en motorvermogen testen natuurlijk. Compacte types, maar ook modellen uit het middensegment en de echt zware jongens. Dus denkt u na over aanschaf of vervanging van uw huidige bedrijfswagen, dan is dit evenement bij uitstek iets voor u. Tijdens het sturen is er uiteraard ook alle tijd om met collega-ondernemers kennis te maken. En na afloop van alle testritten kunt u deelnemen aan een smakelijk netwerkdiner en uitvoerig uw eigen testresultaten vergelijken met die van uw tafelgenoten. Rond 20.30 uur is er koffie ter afsluiting van dit motorische en culinaire netwerkevenement.

BOB-diner met spreker
Maandag 31 oktober staan de deuren van Rob’s Gastrobar in Lochem wagenwijd open voor Driesteden Business. Het motto van eigenaar Rob Wendersteyt is: ‘Alles draait om gastvrijheid’. Hij geeft graag zijn passie voor koken door aan zijn gasten en dat zult u ook merken tijdens dit netwerkevenement. Rob’s Gastrobar is een plek voor levensgenieters, die houden van mooie gerechten, een goed glas wijn, een speciaalbier of bijzondere borrelhapjes. Kwaliteit en presentatie zijn twee andere zaken waar Rob en zijn team veel aandacht aan besteden. Kortom, zonder meer een locatie waar u en collega-ondernemers ontspannen kunnen genieten van een netwerkdiner. Gastheer Pieter van de Mosselaar heet u om 17.30 uur welkom en daarna krijgt u een interessante lezing aangeboden. Marieke Blom, econoom bij de ING Bank, geeft haar visie en vooruitblik op de landelijke en regionale economische ontwikkelingen in 2017. Uiteraard krijgt u de gelegenheid haar vragen te stellen, bijvoorbeeld over uw eigen bedrijfstak. Rond 19.00 uur is het tijd om aan tafel te gaan en kunt u met andere deelnemers van gedachten wisselen over de lezing en alle andere zaken die u als ondernemer en mens bezighouden.

Kookclinic
Maandag 14 november tapt Pieter van de Mosselaar uit een heel ander vaatje. Niks netwerkdiner, maar zelf de handen uit de mouwen tijdens een kookclinic! Onder de inspirerende leiding van chef-kok Jan Klercq van het vermaarde Restaurant ‘t Diekhuus bereidt u samen met collegaondernemers een viergangen menu.

De chef-kok laat u kennismaken met uitdagende kooktechnieken waardoor eerlijke streekproducten optimaal tot hun recht (en smaak) komen. Het kokkerellen gebeurt met de producten uit de eigen biologische kwekerij van ’t Diekhuus. Terwolde op zijn best! Na de inspanningen in de keuken is het tijd om in een gemoedelijke sfeer te genieten van de eigen, vaak onvermoede culinaire kwaliteiten. Rond 23.00 uur wordt u met zachte hand naar buiten gedirigeerd. Bent u in voor een avondje pollepel zwaaien? Meld u dan snel aan, want er is slechts plek voor twaalf personen.

Wijn- en spijsavond
Nog maar net bekomen van de kookclinic staat chef-kok Jan Klercq alweer klaar om de volgende groep ondernemers gastvrij te ontvangen in zijn Restaurant ’t Diekhuus in Terwolde. Maandag 12 december is zijn etablissement het decor voor een bijzondere wijn- en spijsavond. U leunt achterover, terwijl Jan Klercq u verwent met tongstrelende hapjes die een perfecte begeleiding vormen bij de exclusieve wijnen die hij speciaal voor deze avond selecteert. Vanaf 17.30 uur bent u van harte welkom aan de Bandijk. Rond 23.00 uur weet u precies wat verrassende combinaties van wijnen en spijzen doen: namelijk de ideale omstandigheden creëren om ongedwongen te netwerken.

Voor meer informatie over de evenementen van Driesteden Business in 2016 en aanmelden kunt u terecht op www.driestedenbusiness. nl of de Driesteden Business app.

- Advertentie -