Sportief op de Veluwe rijdend op een paard, met de fiets, wandelend, een gezond menu voor kinderen, streekproducten van plaatselijke leveranciers en een eigen groentetuin. Gasten krijgen een ultieme belevenis op de Veluwe bij Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel. De missie van de Cantharel is een vooruitstrevend familiebedrijf te zijn waarbij gezondheid & geluk voor de gast en de medewerker centraal staan. De Cantharel wil haar omgeving kennen en samenwerking versterken met andere authentieke regionale bedrijven uit de Veluwe.

De Cantharel mikt op de sportieve gast. Paarden vinden er net als hun berijders ter plekke onderdak, de fietser is een graag geziene gast evenals de wandelaar. Niet voor niets geeft de Cantharel onlangs een sponsorcontract afgesloten met de organisatie van de Internationale Vierdaagse Apeldoorn. Dit jaar voert het parcours zelfs door het Koninklijk Park van Paleis Het Loo. Deelnemers aan het wandelevenement kunnen in de voorbereiding ook deelnemen aan georganiseerde wandelingen vanuit het hotel om de wandelsport te promoten, ook voor hotelgasten, maar bovenal de genieten van de prachtige natuur.

Bijzondere locaties
Naast de veelal bekende vergader- en dinerruimtes beschikt het hotel ook over verschillende bijzondere buitenlocaties. Wat te denken van een heisessie op de Hoog Buurlose hei waarbij de mobiele keuken van het hotel zorgt voor een culinaire invulling. Of Kapel Caesarea maakt onderdeel uit van landgoed Caesarea welke gelegen is op 500 meter van ons hotel. Een exclusieve locatie voor een culinair diner, vergadering of een huwelijksvoltrekking. Of een koetsrit of Landrover safari samen met een boswachter door de bossen en prachtige zandverstuiving bij Radio Kootwijk om uiteindelijk te eindigen bij de bijzondere ‘Eikelhut’ van Staatsbosbeheer midden in het bos. Hier kunnen wij een mooie lunch of diner serveren met gebruik van lokale producten. Wild spotten is hier bijna gegarandeerd Daarnaast bevinden zich rondom het hotel twee villa’s die voor zowel zakelijk als particuliere doeleinden perfect inzetbaar zijn met gebruik van alle hotelfaciliteiten. Ter aanvulling op het aanbod wordt er eind van dit jaar een bijzonder intiem restaurant geopend waar de Franse keuken geserveerd wordt. Kortom alle ingrediënten zijn in huis om uw bezoek, zowel zakelijk als particulier, tot een mooie herinnering te maken!

Streekproducten van de Veluwe
Chef-kok Alfred Brouwer werkt veel samen met plaatselijke leveranciers van de Veluwe. Want waarom iets van ver halen als het dichtbij verkrijgbaar is? De (karne)melk komt rechtstreeks van Den Hoek met zijn 35 koeien. In Wilp heeft de Cantharel familie Reinders ontdekt met hun liefde voor de ambacht in de zuivel. Voor de volle, natuurlijke smaak van (karne)melk en boerenyoghurt heeft de Cantharel gekozen voor de producten die gemaakt zijn op Boerderij Den Hoek. Net als de familie Boon van Eco Fields produceert en verwerkt op een bijzondere wijze biologisch kalfsvlees, waarbij de bedrijfsvoering aansluit op de natuurlijke leefwijze van de kalveren. De Cantharel werkt ook samen met Forellenkwekerij ’t Smallert uit Emst en Jan’s Vlees met zijn Wolhaar landvarken (Mangalica). Net als Eco Fields en Jan’s Vlees heeft ook de Cantharel een ‘Erkend Veluws Streekproduct’ keurmerk gekregen voor de groente- en kruidentuin Valk Vers.

In het kader van 125 jaar Van Gogh zijn de seizoensmenu’s dit jaar geïnspireerd op de in Ede gemaakte smaakprofielen aan de hand van de schilderijen van Van Gogh. Daarnaast voor de enk achter het hotel ingezaaid met zonnebloemen om alle bezoekers, passanten en inwoners mee te laten genieten van 125 jaar inspiratie voor cultuur en natuur.

Valk Vers groentetuin
Eén van de leukste activiteiten voor het gezin is samen groente plukken uit de tuin. De Cantharel deelt haar passie voor verse streekproducten uit de Veluwe met een groente- en kruidentuin, met een oppervlakte van 3.500 vierkante meter. Gemiddeld zo’n 50 verschillende groenten en kruiden worden er verbouwd in de groente- en kruidentuin. Kinderen vinden het geweldig om zelf groente te plukken en bewust te worden, waar het groente daadwerkelijk vandaan komt. Ook komt er speciaal voor kinderen een menu met gezonde streekproducten uit de Veluwe. ‘Valkies’ is een belevenis voor kinderen, in het kindermenu staan leuke weetjes & tips over alle gerechten.

Betrokkenheid medewerkers
Iedere maand organiseert het hotel een activiteit of een ‘tour de boer’ om de betrokkenheid bij de medewerkers te creëren. De leveranciers kunnen als geen ander hun passie en kennis met de medewerkers delen, wat zij op hun beurt weer kunnen delen met de gasten. Het verhaal is steeds belangrijker geworden in de missie om gasten en medewerkers gezonder en daarmee gelukkiger te maken!

In de toekomst
Ook staat er later dit jaar een renovatie gepland voor 40 hotelkamers en de aanleg van een bijzondere wellnesstuin. Kleine houten huisjes met sauna, douches, massage, yoga en een theehuisje. Volledig ontspannen midden in de natuur!


 

Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel
Van Golsteinlaan 20
7339 GT Apeldoorn
T. 055 541 44 55
info@vandervalkapeldoorn.nl
www.vandervalkapeldoorn.nl

- Advertentie -