Sinds 2007 zwaait chef-kok Auke Snijder de scepter in de keuken van Golfbaan Het Rijk van Nunspeet. Hij stelt de menukaart samen, bedenkt gerechten en is daarnaast verantwoordelijk voor in- en verkoop, keukenpersoneel en de kwaliteit en hygiëne in de keuken. Een veelheid aan taken dus, maar zijn hart ligt bij het koken. “Met smaken bezig zijn, mooie bordjes maken. Mijn dag is goed als onze gasten lekker à la carte zitten te eten.”

Horecamanager Danielle Kerseboom coacht en begeleidt het bedienend personeel. “Elke dag zorgt een goede formatie dat onze leden en gasten niet lang hoeven wachten en dat ze een fijne dag hebben.” Gastvrijheid is prioriteit nummer 1. “Interesse tonen in de golfdag van leden en gasten, hen herkennen en verrassen. En vragen naar hun behoefte. Willen ze na het golfen een kop koffie of wellicht iets eten? Dan zorgen we dat het klaar staat als ze terugkomen van de baan. Leden en gasten moeten met een glimlach hier weggaan.” Snijder en zijn staf verzorgen ook buffetten, barbecues en walking dinners voor tot 200 gasten. Het koken begint al in de ochtend. “Onze kaart telt 25 tot 30 gerechten, dat vergt veel voorbereiding.” Snijder is een man van de Frans-Mediterrane keuken. “Ik ben een visliefhebber en geef klassiekers graag een Nederlandse draai. Zo heb ik een bouillabaisse bedacht op basis van krab met Nederlandse vissoorten. Echt een topper op de kaart!”

 


 

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet

Plesmanlaan 30,
8072 PT Nunspeet
Tel.: 0341-255255
info@golfbaanhetrijkvannunspeet.nl
www.golfbaanhetrijkvannunspeet.nl

- Advertentie -