Op donderdag 15 september 2011 heeft alweer de zesde editie van de Business Tour plaats gevonden. Ondernemers en beslissers – die de passie voor bijzondere auto’s met elkaar delen – konden samen even gas terugnemen en genieten van een heerlijke, compleet verzorgde dag in de prachtige omgeving van Twente en Gelderland.

Het was een mooie zonnige dag en de sfeer zet er goed in! In de ochtend verzamelden alle equipes zich bij Huiskes Kokkeler in Hengelo. Hier begon de rally, met een basic en een experienced route. ’s Middags was er een leuke test en een lunch bij kartbaan Eefde. Daarna ging de route verder naar Bussloo, waar de sponsoren Eurol en Huiskes Kokkeler klaarstonden met een pitstop. Hier zijn de autobanden even getest door zo snel mogelijk een slalom te rijden. ’s Avonds konden de deelnemers genieten van een heerlijk diner en de ervaringen delen met de mede deelnemers bij de mooie locatie Huis de Voorst in Eefde.

De inschrijving is tot stand gekomen door mensen uit te nodigen die in het bestand staan met potentiële kandidaten maar ook de trouwe deelnemers kregen een uitnodiging. Frank ten Bokum één van de rijders vertelt over de dag;

“Het was een hele leuke en mooie dag, het was dan ook veel groter dan het jaar ervoor. Het evenement staat dan ook zeer goed op de kaart waardoor we een mooie doelgroep bijeen konden brengen, allemaal ondernemers uit de oostelijke helft van Nederland.”

De mooiste auto vond hij toch wel de Jaguar XK140: “Hij is stil, de auto heeft een klassieke uitstraling en past prima bij de Business Tour, dit soort auto’s zien wij graag!” Op de vraag wat hij er zelf van vond kon hij kort antwoorden: “Het is een mooi evenement met een ontspannen zetting voor autoliefhebbers en dat we dan ook nog geld ophalen voor de goede doelen! Is natuurlijk grandioos.

Huiskes-Kokkeler-in-Hengelo
Het was een mooie zonnige dag en de
sfeer zet er goed in! In de ochtend verzamelden
alle equipes zich bij Huiskes
Kokkeler in Hengelo.

Hans Loohuis, ook een van de testrijders vond het een strakke organisatie, goed verzorgd waarbij er ook nog eens een hele mooie locatie was gevonden. “Er waren bijzonder mooie auto’s en de route was top. Een leuk onderdeel vond hij dat de bestuurder een masker werd opgezet en door de aanwijzingen van zijn teamgenoot door een parcours van ballonnen werd geleid. De mooiste auto is volgens Hans toch wel de Maserati Gran Turismo. Anders dan alle andere auto’s, heeft deze hele mooie lijnen, een super uitstraling en hij vindt het een geweldig merk. Kortom een bijzondere auto. “Het leuke aan deze dag was een samenspel van mooie auto’s, zeker op de parkeerplaats waar slalom gereden werd en het regelmatig bijna mis ging. Later bij het slotdiner stonden alle auto’s tentoongesteld. Dit was een adembenemend gezicht.

“Ik heb al met al genoten van deze mooie dag!”

Het is leuk om dit met een zakenrelatie te doen, je rijdt de hele dag samen en groeit op een bepaalde manier toch naar elkaar toe zegt Remco Voorn, het is dan ook een super evenement die heel professioneel georganiseerd is. Je rijdt een mooie route door het land van Overijssel en alles is dan ook even mooi. Hij reed samen met Allard Jan Terwee van Terwee & Arslan Advocaten mee. Ze zijn van de 40 deelnemers dan ook 4de geworden en zijn daar heel blij mee in een Wiesmann Roadster.

Hij vindt de Jaguar XK140 en de auto waar hij zelf in reed de twee mooiste auto’s. “De Jaguar omdat het een mooie klassieker is met mooie lijnen precies zoals je van zo’n auto mag verwachten. En de Wiesmann Roadster  is een mooie moderne auto met een klassieke uitstraling.” Op de vraag wat hij het leukste aan deze dag vond is zijn antwoord: “Het is niet één ding maar meerdere aspecten. “Het weer was perfect, een mooie omgeving, de organisatie die alles goed geregeld had, het hele programma en natuurlijk mijn navigator Allard Jan. Het heeft mijn verwachting echt overtroffen!”

- Advertentie -