Nieuws

14-03-2024 09:21

Veneberg Security Team gaat werken met eigen meldkamer

Half april is naar verwachting de nieuwe meldkamer van Veneberg Security Team operationeel. Daarmee kan het bedrijf de beveiliging van klanten van a tot z verzorgen, met een nog kortere reactietijd dan voorheen. Meldingen van verdachte situaties worden voortaan digitaal doorgezet naar de mobiele surveillance, waardoor medewerkers nog sneller actie kunnen ondernemen.

Veneberg Security Team, in 2000 opgericht door Berend Veneberg, is de afgelopen 24 jaar flink uitgebreid door organische groei en overnames, en inmiddels een begrip in Oost- en Noord- Nederland. Naast het hoofdkantoor in Borculo zijn er nevenvestigingen in onder meer Zutphen, Deventer, Zwolle, Almelo, Rijssen en Winterswijk. Het bedrijf verzorgt de beveiliging voor bedrijven en bedrijventerreinen, maar ook voor objecten binnen gemeenten en bij klein- en grootschalige evenementen.

Directe opvolging
Het brede dienstenpakket loopt uiteen van mobiele surveillance, collectieve beveiliging en objectbeveiliging tot portiers- en receptiediensten – in dagdienst of 24-uursbewaking. “Dankzij camerabeveiliging op industrieterreinen in combinatie met mobiele surveillance worden verdachte situaties gesignaleerd en gelijk opgevolgd, hetzij alleen hetzij samen met de politie”, verklaart Veneberg. “We plaatsen de camera’s zodanig dat we zicht hebben op invals- en uitgaande wegen en het hele terrein zelf. Zo kunnen we volgen waar iemand is of blijft.”

Die maatregelen hebben effect, weet Veneberg uit ervaring. “Bij bedrijven die bij ons zijn aangesloten, is het een stuk rustiger qua incidenten. Als er camera’s aanwezig zijn, spreekt dit zich rond onder het dievengilde. Die doen echt hun huiswerk voor ze op pad gaan”, zegt hij. “We surveilleren ook preventief op ongezette tijden, zodat onvoorspelbaar is wanneer de beveiliger waar is.”

Optimale situatie
En binnenkort zijn de medewerkers van Veneberg Security Team dus nog sneller ter plaatse dankzij een nieuwe, eigen meldkamer, waarmee het bedrijf voortaan de hele keten in eigen huis heeft. “Straks wordt een melding van een bedrijf digitaal direct doorgezet naar de surveillance, daar zitten geen belminuten meer tussen”, stelt commercieel directeur Jelle Kamphuis. “Als de camera’s van zo’n bedrijf bij ons uitgekeken worden, kan het niet sneller. En met ook het industrieterreinen in beeld, heb je in feite de optimale situatie.”

Tevens is Veneberg Security Team zo in staat preventief de eigen mensen of de politie aan te sturen. “Een verdachte situatie op een bedrijventerrein of bij een bedrijf wordt razendsnel doorgegeven, zodat iemand net voor hij de daad kan plegen in de kraag gevat wordt. Op die manier voorkom je als ondernemer omliggende schade aan deur en slot – en daarmee een hoop gedoe”, besluit Veneberg.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by