Nieuws

15-03-2024 09:04

Hotel & Congrescentrum Mennorode: professionele en persoonlijke ontvangst

Wat in 1925 begon als Doopsgezind Broederschapshuis, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol hotel & congrescentrum met 172 kamers op een prachtige plek midden op de Veluwe. “Nog altijd nemen we de historie in acht: iedereen moet zich welkom voelen, daarom staat een persoonlijke benadering voorop. Of je nu komt voor een heidag met je managementteam, voor meditatie, retraite of zingeving dan wel om je bruiloft te vieren”, zegt Marleen Bokhorst, sales- en marketingmanager bij Mennorode, die ook nog groot nieuws te melden heeft.

Tekst: Wilma Schreiber. Fotografie: Hotel & Congrescentrum Mennorode

De doelgroepen variëren van congressenmarkt en multinationals tot huwelijksfeesten en mevrouw Van Dijk die bij Mennorode haar 80ste verjaardag komt vieren. Om die allemaal te kunnen accommoderen, beschikt Mennorode over verschillende ruimten op het eigen terrein, dat 10 hectare beslaat en pal naast het Kroondomein Het Loo gelegen is. “Neem De Luwte, een echte verbindingsruimte die mensen exclusief kunnen afhuren. Je kijkt rondom uit op natuur”, vertelt Bokhorst, die al 23 jaar in de hotelbranche werkzaam is en met veel plezier bij Mennorode werkt. “Ik voel de intrinsieke motivatie bij collega’s om net dat stapje meer te doen. Als een klant belt voor een zakelijke reservering, krijgt hij uiterlijk binnen drie uur een telefoontje om zijn wensen door te nemen. Elke gast is belangrijk en verdient aandacht. Key accounts bezoeken we elk jaar en bruidsparen die hier hun bruiloft hebben gevierd, krijgen na een jaar een kaartje of een bloemetje.”

Goede vibe
Die persoonlijke benadering hanteert Mennorode overigens niet alleen richting opdrachtgevers maar ook naar het personeel. “We luisteren naar onze mensen, er is ruimte voor hun ideeën en feedback. En we bieden flexibiliteit: het kan hard werken zijn op drukke dagen, maar daarna krijgen medewerkers tijd om in een rustiger periode extra vrij te nemen”, aldus Bokhorst. “Daardoor is de teamgeest goed. Je ziet ook dat medewerkers zelf oplossingen aandragen als het ergens even wat minder soepel loopt, ze springen voor elkaar in.”

Het werven van horecapersoneel is momenteel niet makkelijk en nog lastig na de coronapandemie. “Niet iedereen weet waar Elspeet ligt en sommigen denken dat het ‘wel streng’ zal zijn. Maar als ze eenmaal hier zijn, voelen ze de vibe en zijn ze overtuigd. Op onze beurt vinden we een sollicitatiebrief minder belangrijk en kijken we in cv’s en op LinkedIn vooral naar ervaring & motivatie, gastvrijheid en enthousiasme. Dat zijn voor ons de belangrijkste criteria”, zegt Bokhorst. “Het is echt een fijne, mooie en leerzame plek om te werken. Ga maar na: 172 kamers en dagelijks evenementen van drie- tot vierhonderd man.”

Volledig ontzorgen
Zakelijke gasten heeft Mennorode veel te bieden. Dat begint al met de centrale ligging van Elspeet en natuurlijk ook het feit dat het hotel midden in het bos ligt. “Ideaal voor een heisessie, teambuilding of managementtrainingen. Je bent echt even weg van kantoor om hier alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Wij faciliteren alles van a tot z op één locatie en zetten net dat stapje meer, met een professionele én persoonlijke inslag”, stelt Bokhorst. Sinds twee jaar beschikt Mennorode ook over zeven glampingtenten. “Daar kun je als managementteam overnachten, een kampvuur maken, een trainer betrekken of van daaruit een wandeling maken naar het Kroondomein dat grenst aan ons terrein. Back to basic met comfort en even helemaal je hoofd leegmaken!” De events die Mennorode helpt organiseren, lopen uiteen van congressen tot foodtruckfestivals en alles wat daar tussen zit. “Daarbij ontzorgen we opdrachtgevers volledig. Outdoormogelijkheden, uitstekend eten en de juiste prijs-kwaliteitverhouding? Dan is Mennorode dé plek!”

Duurzaam en circulair
Een ander punt waarop Mennorode zich onderscheidt, is duurzaamheid. Het hotel & congrescentrum heeft 999 zonnepanelen op het dak, een eigen warmtepomp, wint warmte uit afval en de kamers zijn voorzien van waterbesparende kranen. “Verder werkt onze chef veel met eerlijke en pure ingrediënten afkomstig van de lokale slager, bakker en visboer. We hebben ook een eigen kleine moestuin met groenten, fruit en kruiden. Als je hier een kopje muntthee bestelt, is de munt vers uit eigen tuin. Kleine dingen die gasten zeker weten te waarderen”, aldus Bokhorst. In de toekomst wil Mennorode op dit vlak nog meer stappen zetten. “Bijvoorbeeld gasten belonen met een kopje koffie als ze een dag langer met hun handdoek doen. Dat scheelt weer een ritje naar de wasserette en dus ook de nodige CO2-uitstoot.”

Achter de schermen wordt in samenwerking met het bestuur van Mennorode al druk gewerkt aan plannen voor het 100-jarig bestaan in 2025. “Ik kan al verklappen dat in juni twee weken volledig in het teken van dit jubileum staan. Zakelijke accounts, trouwe gasten, oud-medewerkers: iedereen die in het verleden met ons te maken heeft gehad, is welkom. We hopen dan ook de eerste reeks compleet nieuwe kamers klaar te hebben”, zegt Bokhorst. De komende zeven jaar staan namelijk in het teken van een grote verbouwing. Dit jaar wordt begonnen met de restaurants en vijf kamers; volgend jaar moeten de eerste dertig kamers klaar zijn, die zo veel mogelijk worden gebouwd met gerecyclede materialen. “Verder komen er nieuwe terrassen en gaan we aan de slag met landscaping. Helemaal Mennorode maar dan anno nu!”

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by